top of page
Ereloon - Wat kost een advocaat

ERELONEN

'Wat kost een advocaat?' is een vraag die velen zich stellen alvorens juridisch advies in te winnen. Laat u alvast niet afschrikken om informatie te vragen. Bij advocatenkantoor HOEFKENS ADVOCATEN is de eerste consultatie gratis. Hoeveel een advocaat kost, is afhankelijk van het juridisch geschil. Zo zal een korte eenvoudige procedure minder prestaties vergen van de behandelend advocaat dan een complexe casus waarin hoger beroep wordt aangetekend.

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan is het mogelijk dat de onkosten en het ereloon van de advocaat volledig gedekt worden door uw rechtsbijstandsverzekeraar en dat u zelf niets (buiten een beperkte franchise) zal moeten betalen. Raadpleeg hiervoor zeker uw verzekeraar.  Het gebeurt vaak dat verzekeringsmaatschappijen voorstellen om een van de eigen advocaten aan te stellen. Weet dat u de vrije keuze heeft van advocaat en dat u de contactgegevens van een eigen gekozen raadsman kan doorgeven aan uw verzekeraar. Sinds 1 september 2019 is het bovendien zo dat individueel afgesloten verzekeringen fiscaal aftrekbaar zijn. Meer info hierover vindt u terug bij de FOD Financiën.

Indien u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, zal u eveneens niets moeten betalen. Denkt u pro deo gerechtigd te zijn, dan verwijzen we u graag door naar de website van het BJB. HOEFKENS ADVOCATEN zelf neemt geen nieuwe pro deo dossiers meer aan.

Elke procedure start met de ondertekening van een opdrachtbrief waarin u ons aanstelt als uw advocaat of erkend bemiddelaar en waarin de opdracht beknopt maar volledig wordt omschreven.

 

Kort na de opstart van het dossier zullen wij u, of uw rechtsbijstand een provisie aanrekenen. Dit bedrag omvat de reeds gemaakte kosten, maar houdt ook rekening met de te verwachten prestaties die nog geleverd zullen moeten worden. U, of uw rechtsbijstand, zal van ons geen nieuw factuur ontvangen tot dit bedrag werd opgebruikt aan geleverde prestaties en onkosten.

Advocatenkantoor HOEFKENS ADVOCATEN streeft maximale transparantie na inzake kosten en erelonen door op de eerste (kosteloze) consultatie het volledige kostenplaatje te bespreken.

Een gedetailleerde time sheet wordt steeds op eerste verzoek van de cliënt overgemaakt.

 

Aarzel niet om ons te contacteren in het kantoor in Lille voor meer informatie. Een online consultatie is tevens mogelijk.

bottom of page