top of page
Pro deo advocaat

PRO DEO

Advocatenkantoor HOEFKENS ADVOCATEN vindt het belangrijk dat iedereen in onze samenleving recht heeft op juridisch advies en juridische verdediging. Ook voor diegenen die de kost van een advocaat niet kunnen dragen. Daarom staan wij eveneens cliënten bij onder het statuut van de juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

 

Als uw inkomen onder een bepaalde inkomstengrens valt, kan u een beroep doen op een pro deo advocaat. In geval u onder een welbepaalde categorie valt bijvoorbeeld mensen die een leefloon ontvangen, huurders van een sociale woning, gedetineerden, asielzoekers, minderjarigen.. heeft u altijd recht heeft op een pro deo advocaat. 
 

De juridische tweedelijnsbijstand is geheel of gedeeltelijk gratis, afhankelijk van uw bestaansmiddelen. Indien uw bestaansmiddelen laag genoeg zijn, dan kost een pro deo advocaat niets. Komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke kosteloze juridische tweedelijnsbijstand, dan betaalt u een forfaitaire bijdrage tussen de 25 euro en de 125 euro. 

Klik hier om de inkomstengrenzen te raadplegen. Dan kan u zelf nagaan of u in aanmerking komt voor een gehele of gedeeltelijke pro deo bijstand.

Komt u in aanmerking voor een pro deo advocaat, dan kunt u volgend formulier invullen en samen met een bewijs van inkomen en attest van gezinssamenstelling meebrengen naar de eerste consultatie. Wij dienen de aanvraag voor u in en volgen het verloop van de aanstelling verder op.

Neem gerust met ons contact op voor een afspraak in het kantoor in Lille. Een online consultatie is tevens mogelijk.

bottom of page